Søndagspraten med Christine Norvang

Håper å holde meg skadefri og få løpt 2 økter i uka. Å komme ned mot en tid på 5 min/km kan da være realistisk.

Gul løype 1.09.19

Skal sesongen bli god må man ha trent bra uten alt for store problemer med skader og o.a. To som imponerte Christine i fjor var Lars Noreng og Alf-Martin Nygård. - Ja, de har gjennom sesongen presset hverandre til nye personlige rekorder. Lars perset med 21:49 min og Alf-Martin med 22:01, så begge imponerte meg i fjor.

Hva mener du selv er din styrke og din svakhet som løper? - Jeg føler at min styrke er at jeg klarer å holde en jevn høy puls når jeg først kommer i gang. Svakheten er at jeg ikke klarer å holde meg skadefri, men har de siste årene gått fra den ene skaden til den andre. Skadene gjør at jeg ikke får kontinuitet i treningen og hele tiden må starte på nytt.


Det ble ingen løp i grønn og rød løype på Christine i 2019, mens det ble seks løp i den gule. Best gjorde hun det i det siste løpet da hun løp på 39:25. Litt uvanlig da det løpet gikk i motsatt retning.

Norvang kan fortelle at før løp spiser hun normal mat, men ikke for tett på da det har hendt at hun har fått skikkelige magesmerter, så det prøver hun å unngå. I løp som betyr litt ekstra så er den største forskjellen at hun varmer opp bedre enn det hun gjør før torsdags- og Søndagsløpet. Skovalget tar hun etter hvilket underlag løpet hovedsakelig har og klesvalget påvirkes mest av været.

Gul løype 22.09.19

Ble det noen annen treningsformer i tillegg til løping i 2019?
- Jeg jobber som lærer på St. Olav vgs og der underviser jeg i idrettsfag, og da hender det at jeg deltar i timene. Jeg har også  en ekstrajobb som gruppetreningsinstruktør på Spenst Skjebergsenteret. Der har jeg fast en styrketreningstime hver uke, i tillegg til den hender det at jeg stiller opp som vikar på andre timer. Ukene inneholder derfor alltid en blanding av utholdenhetstrening og styrketrening, og det blir også en variasjon på arbeidsform.

Å telle km og/eller treningstimer er ikke noe som opptar Norvang. 
- Nei, Jeg teller verken timer eller km. Det varierer veldig fra uke til uke med både mengde og intensitet styres mest av om jeg er skadefri eller ei. I tillegg påvirkes det av hvor mange jobbetimer jeg har på Spenst.

Vinteren inneholder kun 25% av årstiden, men er for oss løpere den desidert tyngste tiden av året. Det finnes mange muligheter for å komme seg gjennom den perioden, så en variasjon kan sikkert være smart her. - Ja, der anbefaler jeg alle å finne alternative treningsaktiviteter som gjør at du opprettholder utholdenhet og styrke.

Hva synes du om opplegget, gul, grønn og rød på omgang? - Jeg liker veldig godt at det er variasjon på lengden på løpene. Skulle nok ønske det var flere løp i den gule løypa enn det er nå. Slik formen er blir den røde for hard.
Bortsett fra ønsket om flere løp i gul løype savner Christine ingenting. Arrangementet synes hun er veldig bra som det er.

Gul løype 13.10.19

Gul løype 13.10.19

Selv om man er lærer på St. Olav vgs og underviser i idrettsfag er det ingen garanti for at man slipper unna skader. Holde seg skadefri var et av hennes mål foran 2019. - Det har jeg dessverre ikke klart, men jeg har i hvert fall blitt så bra at jeg kan løpe en økt i uken og det er klart bedre enn ingen. Hadde jo som mål å ha to løpeøkter i uka.

At trening gir oss en bedre helse er jo en kjent sak. Man vil gjerne ha i pose og sekk, og klarer man å presse tidene nedover, så føler man gjerne at man får begge to på en gang. Christine er vel inget unntak der? - Dersom jeg klarer å trene fast to løpeøkter i uken tror jeg det kan være realistisk å komme ned mot en tid på 5 min/km og det vil jeg være fornøyd med. Til syvende og sist er nok trening for helsens skyld det viktigste.

Noen spesielle mål for 2020? Andre løp du vil delta i? - Målsettingen for 2020 er først og fremst å holde meg skadefri slik at jeg kan løpe to økter i uken. I tillegg til å delta i Torsdagsløpet og/eller Søndagsløpet har jeg allerede meldt meg på Glommaløpet og KK-mila. Dette er to løp jeg har deltatt i tidligere, så her vil målsettingen være bedre tid enn forrige gang jeg deltok.

-Det er ikke umulig at jeg kommer til å melde meg på flere løp, men alt avhenger av om kroppen er med på det.
Ja, løping er en slitsom idrett så da hjelper det å sette seg mål å jobbe opp mot.

Da vil jeg takke Christine for Søndagspraten og ønsker henne lykke til i 2020.