Om Søndagsløpet

Søndagsløpet ble startet i 2014 og går i Kalnesskogen i Sarpsborg kommune. Løpet gjennomføres hver søndag fra april til midten av oktober, men her tar vi forbehold om vær og løypeforhold.


Søndagsløpet benytter tre løyper av ulik lengde. Disse er gul på 7,05 km, grønn på 8,87 km og rød på 10,2 km.


Gul løype er medium hard og ikke spesielt teknisk krevende. De to andre er en del hardere, og har noen stigninger som flere nok vil oppleve som ganske tøffe. Spesielt den røde med stigningen opp mot løypas høyeste punkt mellom 5 og 6 km kan være utfordrende. Du kan lese mer om historien bak løypene her, og under bildemenyen kan du se mange løypebilder.  


Underlaget varierer, men for det meste foregår løpene i skogsterreng og passer for alle uansett nivå.


I den røde løypa er det intervallstart der de raskeste starter sist. Oversikt over starttidene finnes her.     


En gang årlig arrangeres også Trippelen på 22,3 km og SuperTrippelen på 26,0 km. Trippelen består av rød, gul og blå løype og SuperTrippelen av rød, grønn og gul løype. Den blå løypa er 5,1 km. 


Vi har tilgang til en stor og fin asfaltert parkeringsplass, men skulle den bli full er det også mulig å parkere langs første del av Lundestadveien og Gamle Kongevei.


Det er gratis å delta, og du melder deg på før start ved å få notert ditt navn på deltakerlisten. Starten er kl. 13:00. Tider blir registrert og offentliggjort på resultatlisten her på hjemmesiden, men ønsker du ikke å dele tiden din med noen så kan du stå som deltatt. Vi stiller ingen krav til deg.


Søndagsløpet er for alle, og hos oss stiller mosjonist og eliteløper likt. Du er like velkommen uansett nivå og selv om du aldri tidligere har deltatt i løp.


Løypekart over Rød 10,2, Grønn 8,8 og Gul 7,0.
Laget av Tom Wahlgren.