Søndagspraten med Tom Kristoffersen

Gode råd til å bli en bedre løper har han ikke, men det har visst Dag Sletner

Tom taper spurten mot Ulf Roger, men det var i fjor

Hva var det som fikk deg til å begynne med nettopp løping?
- Jeg har forsøkt løping flere ganger gjennom årene, men har gitt opp hver gang pga. smerter på yttersiden av leggene. I 2012 ble jeg nærmest tvunget med av en kompis på en rolig runde i blåløypa, og det ga merkelig nok mersmak. Etter hvert ble det morsomt å løpe, og siden debuten i Torsdagsløpet i 2013 har løpingen tatt over for det meste av syklingen. Endelig fant jeg også en idrett der jeg kunne slå den nevnte kompisen langt ned i støvlene. 🙂

Hva liker du ved løping som idrett? - Den gir godt treningsutbytte på relativt lite tid, og man trenger ikke sette av mangfoldige timer som ved sykling. For meg som er glad i skog og mark, er en løpetur i en terrengløype perfekt. Under løping kobles de fleste tanker ut, og det er godt i hektiske dager.

Søndagsløpene startet opp i 2014 og Tom har deltatt i 45 løp. Samtlige tre løyper er vesentlig lenger en den tradisjonelle blå løypa. Ved siden av konkurranse løp er de alle fine på den måten at der får man trent på bedre utholdenhet. Med søndagsløpene føler Tom ikke det samme presset til å prestere som på torsdagene. Har han ikke dagen så får han likevel en god treningsrunde i litt lengre og varierte løyper.
-Så bidrar jo alle de andre hyggelige løperne til at Søndagsløpet blir en fin opplevelse sier Tom. Klarer jeg å holde ryggen til Roar som alltid løper veldig jevnt, så blir som regel løpet godt.

Har så Tom et godt råd til de som ønsker å få fart på beina i nettopp løpene på søndag? - Siden jeg nok ikke er den som vil ha spesielt mye fart i beina i år, så henviser jeg til Dag å svare på dette. Dag som nemlig skal parkere meg i Hundebakken og vinne alle spurter dette året. Gleder meg til det. 🙂

Sletner "løpernes Drillo" som kan alt om trening, kosten og helsen. Send ham en melding på Facebook nå, så vil du få mange gode råd.

Hvor mye trener du, hvordan trener du og hva legger du vekt på?  
- Under vinteren blir det mye rolig mengdetrening, og ellers i året blir Torsdagsløpet og Søndagsløpet en del av treningen i tillegg til intervalltrening på tirsdager. I år tenker jeg også å ta en litt lengre rolig løpetur mellom de andre slagene.

Skal man få en god sesong, så er det en stor fordel at det i vinterens litt lange og tidvis kjedelige periode er lagt ned mye mengde. Er man seriøs nok, så vil det betale seg gjennom gode tider. Vinteren 2017 var god for Tom som selv mener hans beste løp så langt er i Glommaløpet. Hans eneste litt lange løp i konkurranse. -Da var jeg i god form og hadde løpt mye gjennom vinteren, og jeg klarte målet jeg hadde satt meg med å komme under 1:20 (1:18:59).

Tom var tidligere en habil syklist som bla. har gjennomført Vätternrundan (30 mil) 6 ganger. Sykkelrytteren Tom har trappet ned, for nå er det løpingen som har 1. prio. Så spiller han en del sjakk og etter hva jeg har skjønt holder han et passe greit der. Hans store forbilde innen idretten er da naturlig nok Magnus Carlsen. I hans øyne er sjakk en idrett, men der er det nok et splittet syn.
- Det er mye tenking i sjakk om du tenker deg om Svein. 🙂
Her trenger Svein en lengre tenkepause og han tenker fortsatt.

Mange av oss sliter/har slitt med skader. Hva med deg? - Jeg har hatt skader i knær, lyske og akilles, og det siste plager meg av og til fremdeles. Med god oppvarming går det som regel greit.   

Noen andre hobbyer/interesser? Foto, men tiden strekker ikke bestandig til. Fugler er interessant og en utfordring å fotografere, og jeg som er utålmodig på mange områder vil nok overraske de fleste under fuglefotografering. Så liker jeg turer i skog og fjell, og gjerne med en fiskestang i nærheten. Selvsagt sammen med Marit (må jo skrive det i tilfelle hun leser dette🙂).

Hva med 2018. Nådde du de målene du satte deg og hva med mål i år?
- Nei, siden jeg heller ikke i fjor klarte å komme under 24 minutter i Torsdagsløpet og hadde en ganske svak sesong i Søndagsløpene. I år er målet under 24 minutter i T-løpet og nær persene i Søndagsløpet. Bedre enn nær i den grønne, for der har jeg vel ingen pers ennå? Jeg har trent godt i vinter, og er optimist. Og går ikke det, så klarer jeg vel alltid å slå Dag som plaster på såret🙂

Tror det siste kan bli leit, for ryktene sier at Dag har hatt en knallgod vintertrening. Vi andre har med andre ord mye å se frem imot.

Lars var førstemann ut i Søndagspraten og Tom skal få æren av å avslutte den. 
-Jeg skal jobbe kun med eget foretak fra april, så da regner jeg med at jeg kan få mer tid til trening og trene når det passer meg best. Det ser jeg fram til.

Da takker jeg Tom for Søndagspraten og ønsker han det beste for 2019. Så for vi se om han kan holde unna for Sletner.