Søndagspraten med Lars Noreng

I løpene er Arild hans forbilde og i England er det Liverpool FC!

17. august 2017 debuterte Lars i Torsdagsløpet. Med det løpet var han igang for fullt med løpene i Kalnesskogen og hans løpskarriere startet der. Noen andre løp har han ikke deltatt i og at han kom igang med løp kan han takke Alf-Martin Nygård for. - Det var han som tipset meg om løpene i det populære området og da var det igang. Etter hvert ble jeg mer og mer glad i terrenget i Kalnesskogen, og jeg begynte å få brukbar fart på beina. At kroppen responderer på løp er også positivt.

- Selv om jeg debuterte i løp i 2017, så hadde jeg løpt litt før det også. Fra 2014 har jeg ved siden av løpingen syklet en del, mest for å holde meg i form.

I Søndagsløpet debuterte han 1. oktober 2017 i den gule. Har man først blitt bitt av løpsbasillen er den heldigvis vanskelig å bli kvitt. Lars liker seg best i terreng for det gir en god følelse å være i naturen.

Noe spesielt du liker ved søndagsløpene? - Jeg har blitt kjent med mange hyggelige mennesker, og det er fint å løpe litt lenger enn 5 km også. Det er jo litt deilig å løpe i helgen, for det er da jeg har best tid.

Alle veier fører til Rom sies det og noen veier må kanskje prøves ut før man blir en bedre løper. Et godt råd ifølge Lars er at det hjelper å ha sovet godt. Sier meg veldig enig med Lars i det. 8 timer søvn hver natt bør være en mal for de fleste.

Hvor mye trener du, hvordan trener du og hva legger du vekt på?- Jeg prøver å få trent minst 4 ganger i uken, løpene inkludert. Det er fint hvis jeg i løpet av en uke for trent både intervall og løpt langt slik at jeg blir bedre på å løpe med høy puls og med sure bein. Men det styres mest etter hva jeg har lyst til. Jeg trener av og til også annet enn løping, men er ikke like glad i det. -Er heller ingen andre idretter kan han fortelle.

På en så kort løpskarriere som Lars har hatt er han allikevel litt usikker på hvilket løp han setter høyest. Persen i Torsdagsløpet på 22.33 er vel kanskje den beste prestasjon. Det løpet var i midten av november, men mener selv at 51:37 to måneder tidligere i den røde overrasket mer.

Det at Lars løper mest og liker seg best i terrenget er jo forståelig da han har slitt med ryggplager i mange år. Slike plager går ikke vekk med et fingerknips, så derfor foretrekker han å løpe i mykt skogsterreng. I fjor sommer pådro han seg en strekk i hamstring og det etter å ha trent intervaller på dårlig underlag. Selv om han er forsiktig med å trene på usikre underlag er det vanskelig å gardere seg mot skader. Skal gjerne ikke mer til enn flaks eller uflaks.

Har du noen forbilder innen idretten? Arild Kraft kommer det kjapt.

- Arild minner oss på at vi skal glede oss over å løpe, ikke være så opptatt av resultater.


Bedre kan det ikke sies, så jeg stiller meg bak den Lars.

Mange løpere har også en forkjærlighet for fotballag. Til og med engelske lag, og for Lars er det kun Liverpool Football Club som gjelder. Hva han mener om det andre Liverpool laget spørr man bare ikke om. Vil jo ikke ødelegge den gode stemningen her. Om Liverpool Football Club er hobby eller interesse, ja si det. Et sterkt hjerte for laget har han, så sterkt at han nettopp var på Anfield og så dem mot The Gunners.

Vi som følger litt med på andre enn bare oss selv har jo lagt merke til at Lars gjorde det bra i fjor og selv er han godt fornøyd med at alle målene ble innfridd. Dette er persene i diverse løyper 1.01.2019. Blå: 22:33. Gul: 33:14. Grønn: 46:05. Rød: 51:37.

Hvilke mål har så Noreng for 2019? - Løpe like mye og like godt som i fjor.

Lars har stor glede av og verdsetter løpene i Kalnesskogen veldig høyt, og som han sier, så må de jo fortsette.

Løpene hver torsdag i sommerhalvåret er selvsagt bankers i mange år til. Mer usikre er løpene på søndagene, så der tar vi et år i taget. Regner da med at det blir søndagsløp også i år. Selv vil han bidra til det og bidro til det i fjor. Lars håper på enda flere deltagere i år, men det gjenstår å se.

Da takker jeg Lars for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i år 🙂