Søndagspraten med Rune Nilsen

8x10 intervaller er favoritten, men langøkter må også til

Hva var det som fikk deg til å begynne med nettopp løping? - Fordi det er så utrolig enkelt. På med treningstøy og løpesko, og så er du i gang.


En treningsform Rune har satset bevisst på siden 2013. Det er enkelheten som er så fint med løpingen, for det krever lite av tid/logistikk/utstyr. Treningen starter rett utenfor døra, osv + gir god kondis, bruker hele kroppen, samt naturopplevelse hvis man bruker skog og fjell. Skogen og fjellet er noe han verdsetter høyt.

Rune deltar i mange søndagsløp og det han spesielt vil trekke frem er de litt lengre distansene. Den blå på 5,1 er den som flest bruker, mens vi i søndagsløpene har tre lengre løyper å velge mellom. At terrenget er mer variert er også et pluss, samt atmosfæren rundt løpene er super. Nevnes må også alle de fine folka som er med!

Har du et råd til de som ønsker å få fart på beina? - Blir å utfordre seg selv til å løpe lengre, men sakte, så vil farten komme av seg selv etter hvert. Prøv også intervaller; min favorittøkt er 8x1000 m, med 1 min. pause i mellom, 4 min./km.

Du er blant de jeg har truffet oftest på i Kalnesskogen og gjerne med hund. -Kan nok stemme det for det blir en del turer i diverse løyper. Trener når jeg har tid, blir jevnt over 3-4 økter i uka. Liker best å løpe 10-14 km inklusive oppvarming, og løper mest naturlige intervaller, gjerne oppover. Løper mye på terskelfart 4,35 min./km.

- Jeg bruker torsdags- og søndagsløpene som maxpuls-trening! I tillegg luftes bikkja hver dag og totalt blir det ca.10-12 km. Legger også inn en langøkt på over 2 mil hver måned. Trener styrke underveis på lufteturer eller løpeturer ved motbakkeløping, opptrekk i trær osv.

Hva er ditt beste løp så langt, uansett konkurranse? - Beste løp hittil må være Bergen Fjellmaraton, våren 2018. Det er en halvmaraton på ca. 2,1 mil med totalt stigning ca. 1000 høydemeter, hvorav de første 450 høydemeterne unnagjøres de første 3-4 km. Hardt, og stor fare for sure bein…Kom i mål på tiden 02:06:00 og fikk 98. plass av 794 konkurranse-deltakere. Superfornøyd.

På spørsmål om han driver med andre idretter svarer Rune Randonee. Hva er det? - Randonee foregår på vinterstid og er en form for alpint, hvor man er glad i å gå bratte motbakker til høye fjelltopper, før man hiver seg ut i fartsfylt skikjøring ned igjen. Topptur med ski på beina. Har deltatt i ett par konkurranser på Vestlandet.

Takk, greit å vite.🙂

Mange av oss sliter/har slitt med skader. Hva med deg? - 2018 har vært et gledens år for min del når det gjelder skader. Null skader. Har lært meg å holde igjen, og la kroppen restituere. Hviler alltid 24 timer etter trening, men har vel de 4-5 foregående årene før 2018 vært igjennom de fleste klassiske skadene.

Når det gjelder forbilder så trekker Rune frem ALLE oss som stiller i torsdags- og søndagsløpene.

Nådde du målene du satte deg i fjor Rune? - Alle selvpålagte mål ble oppnådd, så 2018 ble et fantastisk år. Hadde god progresjon gjennom hele sesongen, og perset meg selv flere ganger!

Hvilke mål har du for 2019? - Liker ikke å sette for store mål, men håper på en skadefri sesong. Så håper jeg på fine og tørre stier og godt oppmøte med fine, og blide folk! Vi får se om formen tilsier at det er mulig å perse seg selv enda mer…!

Før jeg avslutter intervjuet spør jeg om han har noe å legge til.
- Jeg ønsker å takke deg, og alle de andre, som gang på gang stiller opp med klokke, kamera, frukt og drikke, godt humør og heiarop, statistikker og premier, osv. OG som i tillegg før, under og etter løp, legger ned en kjempejobb med å tilrettelegge finfine stier, vedlikehold og utvikle nye løyper! Jeg har rett og slett ikke ord for hvor takknemlig jeg er for den jobben og innsatsen som blir gjort!!! Tusen Takk for meg!

Takk for Søndagspraten Rune, samt alle de fine ord til slutt om oss og jeg ønsker deg lykke til i år.