Går vi tilbake til fjorårets Søndagspraten, så minnes vi at Roar har bakgrunn som fotballspiller. I dag er det løping som gjelder for ham. I fjor ble det 25 løp og siden starten i 2014 har det blitt 83 løp. Med det er han helt oppe i toppen av flest løp i Søndagsløpet og har da fått med seg mange gode prestasjoner av andre deltagere.
Noen spesielle som har imponert deg i året som gikk? Ja helt klart, må jo det bli Roger Nilsen som nesten har blitt en Etiopisk Gazelle. Spennende å se hva han har for plan i 2020.
Hva mener du selv er din styrke og din svakhet som løper?
- Min styrke er at jeg løper jevnt og går sjelden i kjelleren, svakheten
er jo att jeg aldrig tør å ta ut det siste lille som gjør vondt.
Det er sjelden Roar løper på svake tider ut i fra hans nivå. Gjør han det, så er det også helt bevisst at han roet ned. Noen taktikk foran løpene har han aldri, så det tar han litt på sparket. - Nei, det får da være grenser for jåleri, men har jo en viss mening om hvilken rygg som jeg bør være i nærheten av og det i de fleste løp .
Noen rutiner på hva du spiser og drikker i timene før løp som betyr litt ekstra? - Der kan jeg nok bli bedre. Blir som regel kun frokost og ikke mer. Prøver å få inn litt mer drikke før de lengre løpene.
Roar som tidligere syklet en del prioriterer i dag løpingen og gjør nok også det i vinter. - Skal prøve å få tatt meg en løpetur hver uke frem til løpene starter igjen. 🙂
Kan jo være en utfordring med å motivere seg gjennom en lang vinter. Noen gode råd der har han ikke, men jeg synes han har et godt poeng i det han selv gjør. - Jeg sier til meg selv at evt. hver mandag skal jeg løpe, så da gjør jeg det uansett vær, vind og forhold, litt sta der ja. 🙂
Så har han nok den fulle og hele oversikten over hvor mange timer han trente i fjor, eller kanskje Henriksen teller antall km han løp. - Oi, den var lei, men er nok antall km og de blir det ikke så mange av utenom de faste torsdags-/søndagsløpene.
Et grovt regnestykke av Bergerud tilsa det 358 km i Kalnesskogen.
Vi har alle våre favoritt løyper og den han liker aller best er den sist laga grønne, så kommer den gule og til sist den røde. Den røde er fin om planen er å løpe på rundt 1 time, men ikke ellers . I alle tre har han hatt sine opp- og nedturer. Når det gjelder rekkefølgen vi løper dem på synes han det er supert med forandringer. I søndagsløpene er han fornøyd med det meste og kan ikke peke på noe han savner.
Noen mål før 2019-sesongen hadde han ikke. - Setter meg sjelden noen mål, men er fornøyd med det jeg presterte i 2019. Synd att en sykdom satte meg tilbake mot slutten av året.
Roar på 53 år er i dag mer opptatt av at trening er veien til en bedre helse enn av selve tidene i løp. Han mener også at på noen områder kan han bli bedre. - Er ikke flink til å trene så mye og tenker ikke på hva jeg spiser, så her er det stort forbedringspotensiale. Men jeg trives sånn som det er nå og det er det viktigste så en ikke går lei.
Andre løp du vil delta i år? - Skal prøve å få med meg de fleste løpene i Kalnesskogen i år, så løp jeg jo Glommaløpet for første gang i 2019 og er såklart påmeldt i 2020 også.
Med det takker jeg Roar for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i sesongen 2020.