Søndagspraten med Arild Kraft

Mener selv han er veldig useriøs, men det kan også gi gode resultater

Gul løype 28.04.19

For Arild ble 2019 et jubelår med pers som kom på løpende bånd og han mistet helt tellinga. Selv mente han at det ble 12 eller 13 perser i fjor. De fleste kom i Kalnesskogen, men også i SA-løpet og Kulåsløpet ble det satt ny pers.

Hva mener du var årsaken til at det gikk så bra i fjor? - Grunnen til at jeg fikk en slik sesong var at jeg fikk mulighet til å bli med på treningene til SIL sin løpegruppe. Det er jo noen personer som har litt peiling der, så det er nok svaret på fremgangen i fjor. I den alderen jeg er i nå og med min treningsmoral ser jeg nok aldri et slikt år igjen. Kanskje jeg skal legge opp?

Da svarer jeg et klart nei til det. Bare å stå på videre, for som man sier "Smi men jernet er varmt"

Arild forteller at han ikke fører noen statistikk over treningstimer, km og sånt for det kan man jo se på Strava. Strava kan fortelle at det ble 127 løp, 75t 25min, 677km og 7365 høydemeter. Dvs. 8km i uka som han har brukt 54 minutter på.

Gul løype 22.09.19

- Som løper er vel min styrke at jeg ikke bryr meg så veldig om hvordan løpet går, svarer Kraft på spørsmål om hva han mener er hans styrke. - Så klart har det litt å si at jeg i sommer hadde litt fremgang, som senhøstes med lite trening og forkjølelser på rekke har satt det tilbake, men det er bare sånn det er. Svakheten min som løper er vel at jeg er veldig useriøs.

Det er ingen spesielle Kraft vil trekke frem som imponerte ham i fjor. 

- Nei, men mange enkeltprestasjoner som gjør løpene i Kalnes som imponerte. Alle har forskjellige nivåer og det er det som gjør løpene i Kalnes.

Før litt lenger løp forbereder han seg litt ekstra for der tar han ikke ting på sparket. Da passer han på å få i seg en god frokost og i forkant nok væske. Når det gjelder klær så passer han på og ikke ha på ting som gnager på strategiske steder. - Blodpupp er jo et kjent fenomen og der bruker jeg plasterteip (sånn tynn hvit).

Gjennom vinteren blir det stort sett bare løping, men ser at der burde han vært litt mer systematisk. - Jeg bruker penger på et medlemskap på et treningssenter. Mest i deres favør, men jeg prøver å få til et par mølleøkter i uka og en styrkeøkt i tillegg.

Grønn løype 14.04.19

Hva synes du om opplegget, gul, grønn og rød på omgang, og hvilken løype av dem du liker best? - Opplegget passer fint og jeg tipper at mange som meg har grønn som favoritt. Den løypa inneholder litt av alt. Savner for øvrig ikke noe i Søndagsløpet, eller kanskje som deg Svein, flere kvinnelige deltagere.


- Når vi først er inne på det, så kanskje jeg skal si jeg savner den gamle sløyfa i gul etter 3,5 km.


Arild var virkelig i flyten sommeren 19 og tidlig høst, men så i slutten av september satte diverse forkjølelser kjepper i hjula for videre fremgang. - Ja, dessverre må jeg jo si. Helsa blir viktigst i en sånn stund, men når den er i boks er det jo artig og si at kondisen også er viktig. Det med løpet i rød den 6.10. godt i minne. Min første start i ny jaktstartgruppe. Nede ved E6 var jeg oppe og dro gruppa mi, så jo når kondisen er der er det kjempemoro.

Noen spesielle mål for 2020? - I fjor sommer kjøpte familien Kraft seg campingvogn, så målet for 2020 blir å få deltatt i flest mulig løp. Jeg er redd for at det blir betydelig færre. SA-løpet har blitt en tradisjon og jeg har veldig lyst til å springe 10K i Hvalerløpet.

Da takker jeg Arild for Søndagspraten og ønsker han lykke til i sesongen.