Søndagspraten med Bjørn Åstorp

Tider i løp betyr lite nå, for det som betyr noe er å trene til en bedre helse

Rød løype 21.04.19

O-løperen Åstorp har mange løp bak seg i Kalnesskogen og O-løp blir det sånn ca. 10 av i året nå. Ved siden av spiller han innebandy en gang i uken. Sykler også litt om sommeren, og til jobben prøver han å sykle 3-4 ganger i uken hele året. I uka blir det opptil 3 treningstimer.


Nå har jeg erfart flere ganger at han er ingen løper jeg ønsker å ha med meg opp grusen. De duellene har jeg ofte tapt da han bare maler på. Selv mener Bjørn at hans styrke er ganske utholdende, mens svakheten mener han er at hurtigheten ikke er slik den en gang var.


- Nei, når vi har rundet 60 år, så har også jeg merket det på kroppen.
Vi får vel riste av oss dem som henger på før spurten. En som har imponert Åstorp er Henrik Lund Raagaard (75). - Ja, han er usedvanlig sprek for alderen.

Tøy og bøy er det delte meninger om etter løp, og finnes ikke et enkelt svar på det. Før løp er vel de fleste enige om viktigheten av å varme godt opp. Bjørn gjør ingen spesielle forberedelser før løpene, men mener selv han er blitt flinkere til å varme opp og tøye ut litt før start enn tidligere. Når det gjelder mat og drikke blir det veldig lite av det før løp.

Har du noen gode råd til oss som sliter litt med motivasjon nå på vinteren? - Det beste tipset er vel å være med i en treningsgruppe med faste treningstider. Å løpe sammen med andre er god motivasjon synes jeg.

Gul løype 19.05.19

Når det gjelder søndagsløpene så er han strålende fornøyd med slik det er nå. Riktignok kunne han ønsket seg flere deltagere, men som han sier er jo det vanskelig å styre. Opplegget, gul, grønn og rød på omgang synes han har fungert bra. Den grønne liker han best for den er passe kupert og bruker en del mindre stier som ikke benyttes så ofte.

Hadde du satt deg noen mål for 2019? - Jeg hadde ikke noen spesielle mål for 2019. Jeg er fornøyd med de tidene jeg løp på og har løpt jevnt uten noen spesielt dårlige løp.

Tider i løp betyr ikke så mye for Åstorp nå, for det som betyr mest er treningen til en bedre helse.

I fjor var Bjørn blant mange andre som deltok i kun et løp i den gule. I den grønne ble det tre løp og det skilte ikke så mye mellom det svakeste og beste. I den røde ble det fem av syv løp og der samtlige løp var under timen. De to triplene stod han over. Til sammen har han deltatt i 29 søndagsløp og han debuterte 2. oktober 2016 i gul løype.

Andre løp du vil delta i i år? - Nei, ikke noe jeg har bestemt nå.

Lykke til i år Bjørn og takk for Søndagspraten.