Søndagspraten med Dag Sletner

Synes intervaller er kjedelige greier og trener mest for helsas skyld i dag

Grønn løype 7. august: Dag viser muskler i ryggen på Ole Petter

"Håper å ligge i ryggen på Tom Kristoffersen fram til 5 km"
Ja, som vi husker han sa i fjorårets Søndagspraten, men hvordan gikk det med det? Tror det er best å la det ligge så en ikke lager dårlig stemning her.🙂

Spør i stedet om det var noen som imponerte ham i fjor og da kommer svaret kjapt. - Alf-Martin Nygård og Alexander Baustad som virkelig har fått opp farten. Men aller mest har Pål Gøran Nilsen imponert. 

Pål G. bruker bare løpene som trening og har etter flere år med skader og lite trening, igjen satt pers i alle løyper. Selv om Søndagsløpet ikke har samme historie for han, så har han også perset i Torsdagsløpet. Den rekorden var flere år gammel.


Hva mener du selv er din styrke og har du noen svakhet som løper? -

- Styrken min vil jeg si er å fullføre hvis jeg deltar. Om tida blir svak så bryr jeg meg lite. God trening er det uansett. Mine ambisjoner er å løpe som trening, selv om det alltid er moro å forbedre seg. Svakheten må være motivasjon og vilje til å forbedre seg, men det er ikke så viktig.

Forbereder du deg spesielt foran løp som betyr det lille ekstra? - Bryr meg lite om å forberede meg til løp. Bortsett fra fjorårets halvmaraton (Birken) som krevde litt utover normalen. Mat og drikke ellers når det lyster, men nyter jo aldri alkohol samme dag som jeg skal konkurrere.

 

Grønn løype 28. juli: Dag til høyre sammen med Pål Gøran.

Ved siden av å løpe og da helst rolige langturer trives Sletner også på sykkel og varierer med det. Alle som bor langs "Svinndalrunden" kan ikke ha unngått å se ham fare forbi i høy hastighet. Trener for helsas skyld og har ingen overordna målsetninger. Noen intervaller har han deltatt på, men det synes han er kjedelige greier. I fjor sa han seg godt fornøyd med 199 treningstimer.

Hvordan kan vintertreningen se ut for deg? - Nå ja, viktig å holde i gang. I vinter blir det spinning og styrke på family sports club. Så ut å løpe hvis vær og knær er bra.
Legger til at om vinteren har Sletner parkert utesykkelen sin.

I 2019 ble det 4 løp i gul, 4 i grønn, 3 i rød og 11 i blå. Det var han ikke helt fornøyd med, så i 2020 er målsetningen å delta på de fleste søndagsløpene og torsdagsløpene. - Nå er jeg engasjert på flere fronter og da må jeg noen ganger velge bort noe.
Det siste var en klar melding til Svein B og i det ligger at løping ikke alltid er 1. prioritert.

Dag er en travel mann med mange jern i ilden, så før vi avrunder lar jeg ham få siste ord. - Takk for året som var, folkens! 2019 var året flere gikk amok med trening og distanserte meg så det holdt.

Da takker jeg Dag for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i 2020.