Søndagspraten med Henrik Lund Raagaard

Har min styrke i motbakker og en god spurt, men ikke helt fornøyd selv med flatene

Gul løype 11.august: Henrik i rygg på Hans Olaf Kirkeng

Henrik gjør aldri dårlige løp, eller i hvert fall svært sjelden. De kan man telle på en hånd, og knapt nok det. Fem søndagsløp i fjor, mens han i Torsdagsløpet deltok i langt flere. Lett i kroppen som han er gjør han det veldig skarpt i løp som er lengre en mila. Googler man hans resultater og plasseringer ser man fort det. Kan jo bare nevne 45:03 i fjorårets Hytteplanmila og nr. 2 i sin klasse. Veldig imponerende av en kar som distanserer mange vesentlig yngre løpere og som først startet med løp da han var 69 år.


Noen spesielle som imponerte deg i fjor? - Ja, der må jeg si Helge Rosnes som er like blid i alle løp.
Må si meg helt enig med Raagaard der. Rosnes er en som heier på alle som passerer ham i løpene.

Nå er jeg en av flere som er veldig imponert over Raagaard, men også han har vel etter egen mening en svak side. - Joda, min svake side er at jeg løper for sakte på flatmark. Styrken min ligger i motbakker og fornøyd med spurten.
Det siste kan nok også "Bulldozeren" Sognlien bekrefte.

Gul løype 11.august.

I løp som betyr litt ekstra er taktikken å åpne hardt og da får det bære eller briste. Før løpene spiser han brød, drikker kaffe, tar seg en banan og drikker vann. Det er ingen annen treningsform enn løp, og som gårdbruker og medlem i Fredrikstad IF, så klarer han seg lenge uten andre former for trening. Det å trene i gruppe mener han er veldig viktig. Timer trent og km er ikke noe han har oversikt over, så det bruker han ingen tid på.

Hva synes du om opplegget, gul, grønn og rød på omgang? - Det at det er variasjon mellom løypene er noe jeg synes er veldig bra. Synes også at Søndagsløpet er såpass bra som det er og savner ingenting der.

Målsetningen til Henrik før 2019 var å se 21-tallet i 5 km-løpet i Fredrikstad i mars, og å løpe maraton på under 4 timer. Etter noen vondter i en 5-6 uker på sommeren var han fornøyd med det han presterte i fjor.

Noen spesielle mål for 2020? - Trene 3 ganger i uka i vinter. Løpe raskere 10 km, og maraton.

Blir igjen spennende å følge med på hans prestasjoner i år, og vi ønsker ham all mulig lykke til. Takk for praten Henrik.