Søndagspraten med Alexander Baustad

I tillegg til løpingen blir det gjerne ski om vinteren og HP året rundt

Gul løype 30.06.19

Alexander er ikke vanskelig å be om man inviterer ham ut på en løpetur. Samme om det er korte intervaller eller lange rolig løp, så sier han ikke nei. Skal man komme noen vei må man ta treningen seriøst og det har han skjønt. Flere la merke til hans gode fremganger i fjor og lot seg imponere ved det. Selv ble han imponert over Arild Kraft som hadde en bra sesong, men Arild var ikke alene om å gjøre en god sesong.

Løp skal ikke være så komplisert, men kan allikevel være vanskelig å sette fingeren på noe spesielt ved egen styrke som løper, og hva en kan gjøre bedre. - Nei, akkurat der er jeg usikker. I konkurranser velger jeg å løpe med de letteste skoene og den korteste shortsen.

Hva spiser og drikker du i timene før løp som betyr litt ekstra?
- En Maurten 100 gel 24 minutter før start.
Du spiser vel også mat for Maurten er kun et kosttilskudd?
- Nei, ikke mat og ikke annen drikke på løpsdager som betyr noe ekstra. 
Okei, du har jo da bevist at uten mat og drikke så fortsetter helten          å duge.

Ved siden av å løpe går Baustad på ski og i fjor var han med i Vasaloppet (90 km). Der ble tiden 11:54:22 og i mål som nr. 12362. I tillegg deltok han i Budorrennet (45 km), tiden 4:06:54 og plass nr. 416. Så er han veldig aktiv i Bedriftshockeypockey (HP). Resultater fra kampene kan man jo google seg frem til.

Trippelen 25.08.19

Mange kan oppleve at det er vanskelig å motivere seg til å trene i de tre vintermånedene og til dem synes han det er viktig å tenke på de som ikke kan og har mulighet til å løpe. Støtter ham 100%. Hele året sett under et ble det 200 treningstimer i fjor.

Å trene er jo veien til en bedre helse. Å løpe gir oss gjerne bedre kondis, men hva tenker du mest på i dag av en bedre helse eller bedre tider? - Det er bedre helse og bedre tider det 🙂
Full gardering der altså. Alex har så vidt passert 30 år og kanskje vil vi få forskjellig svar om man spør en på 30 og en på 70.

Fornøyd med søndagsløpene slik de er nå og den grønne er favoritten. Noe han deler syn på med mange andre. 45:34 som var persen hans i 2018 senket han til 43:57 i fjor. Ellers fra den grønne kan jeg nevne at han deltok i seks av ni løp i den.

Foran 2019 hadde han som mål å perse med god margin i alle løypene. Vel å merke om han fikk trent jevnt og uten skader.
- Ja, målene mine ble innfridd med god margin de. Jeg fikk trent bra og hadde ingen skader.

Noen spesielle mål for 2020? Andre løp du vil delta i? - Se 21 tallet i Torsdagsløpet, under 2 timer på Trippelen og fullføre Romeriksåsen på langs 50K.
Det siste er jo et hårete mål og mer enn 2 Trippelen.

Lykke til med sesongen Alex og jeg takker så mye for praten.