Søndagspraten med Pål Gøran Nilsen

Mener at mer variert trening og mindre usunn mat må til om han vil bli enda bedre

Gul løype 28. april

Hva var det som fikk deg til å begynne med nettopp løping Pål?

- Jeg startet med løping fordi mine døtre skulle ha egentrening på håndballen. Det startet med at de deltok i Borredalen Rundt med håndballaget og jeg stod og ventet på jentene. Tok jo sin tid før de kom i mål, så jeg bestemte meg for å delta selv. Var også der jeg møtte Kai Henriksen for første gang. I det siste løpet som jentene var med i så endte det opp med at jeg slo alle jentene på håndballaget. Gode minner det.


Når Pål deltok for første gang i Borredalen Rundt er usikkert, men i Torsdagsløpet så vi ham for første gang 28. juni 2012. Det første Søndagsløpet var i den gule løypa og det aller første 27. juli 2014.

Hva mener du selv er din styrke og din svakhet som løper? - Min svakhet er vel at jeg er lat og når det butter litt så går jeg og starter igjen senere. Styrken er at jeg ikke har noe stort konkurranseinnstinkt for jeg har løpt mye «alene» i løpene i kalnesskøvven.
 Nå imponerte Pål mange med flere gode løp i fjor.

Pål forbereder seg ikke spesielt foran løp. Han spiser og drikker som han ellers gjør. Passer på å spise en lett middag på torsdagene.

Rød løype 21. april

Fjorårssesongen sier han seg veldig godt fornøyd med.

- Ja, den ble bra i alle løyper. Jeg holder mitt rekordløp i blå løype som det beste. Den var 6 år gammel. Nå var også 2013-sesongen bra, men da startet jeg fra bånn av og det gikk bare en vei med tidene.


Ja, de startet med 37:30 (juni) og Pål hadde sitt beste løp på 26:39 i september. Som vi alle minnes perset han i 10 løp (inkl. debuten) på rad.


Nilsen innser at han må legge om livsstilen litt for å bli en bedre løper og bare det er jo en god start. Mindre usunn mat og drikke må det bli. Mer variert trening det samme. Når det er sagt så synes han at løpesesongen 2019 ble formidabel så han vet ikke om han skal gjøre ting annerledes i 2020.

Hva synes du om opplegget, gul, grønn og rød på omgang, og ranger hvilken løype av dem du liker best? - Fram til i år løp jeg bare blå og gul løype. Jeg startet med grønn og rød i år. Første runde i den grønne synes jeg var helt jævli, den var onkli vond. Jeg holder en knapp på rød som favoritt. Savner ellers ingenting i søndagsløpene og når det gjelder Trippelen synes jeg det er fint med de ekstra personen som hjelper til ved de varmeste dagene.

Grønn løype 26. mai

Noen annen form for idrett driver han ikke med, men kan jo nevne at han har en kamp i knøttefotball og har drevet litt med bedriftsinnebandy. Skader har Nilsen slippet rimelig bra unna, men ikke helt da han har slitt litt innimellom med beinhinnebetennelse. Som vi andre også har erfart kan det være veldig vondt.


Vi er vel alle mer eller mindre litt late iblant. Nå mener Pål at det kun gjelder i fritiden. Han har hus og hage som krever sitt. Ølbrygging er en hobby han har og det gjør han noen ganger i året. Ingen forbilder innen idretten, men lar seg imponere av de som driver HC-idrett.
- Ja, de gjør en fenomenal innsats som det står respekt av. Det gjør det også av de som driver med toppidrett i alle idretter.

Noen spesielle mål for 2020? Andre løp du vil delta i? - Nei, ingen spesielle mål for 2020. Jeg har jo et lite ønske om å kunne slå dattera Emilie i rød, gul eller grønn løype. Jeg har snakket om å delta i Barskingen, men det får vi se på.
Som en opplysning kan jeg nevne at det løpet er i Rakkestad….så ønsker du å støtte og heie på Pål har du mulighet for det, om han melder seg på da.

Da takker jeg Pål Gøran for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i løpsesongen 2020.