Søndagspraten med Camilla Opstad Arnesen

Liker godt de lengre løpene, dem har det blitt en del av, og flere skal det bli

Trippelen 25.08.19

Damene er i antall klart underlegne menna i søndagsløpene, men det skulle det vel ikke være noen grunn til? Camilla kom som et friskt pluss i fjor og gjorde sin del til at minst to løp ikke ble helt uten damer.

Hva var det som fikk deg til å begynne med nettopp løping?
- Jeg måtte komme igang med noe trening etter at jeg fikk to barn på to år. Jeg og en venninne startet i det små i Kalnesskogen for ca. 19 år siden. Da var det vel ca. 7 år siden jeg ga meg med idrett, men det var ikke da jeg satte inn støtet for fullt. Det var bare for å komme igang og komme seg litt ut av huset i en travel småbarnsperiode.


-I 2009 startet jeg aktivt med løping og hadde som mål en halvmaraton i 2010. Det ble en god opplevelse så da var det bare å fortsette. Hadde jeg klart halvmaraton kunne jeg jammen klare helmaraton å. Så da ble det hel maraton året etter og ved utgangen av 2019 har det blitt 5 helmaraton og en del flere halvmaraton.

Camilla behersker lange løp minst like godt som de mer stressa på 5 km. - Ja, min styrke ligger nok i at jeg liker å presse meg på lengre løp, liker å bli sliten i kroppen, å kjenne at jeg har trent over lengre tid. Er ikke så glad i å springe fort på en kort streknng med høy puls og da synes jeg det å trene intervaller alene er vanskelig.

Forbereder du deg annerledes foran lange løp? - Når jeg skal løpe lange løp tenker jeg litt på hva jeg spiser uka før og trener bare lette korte økter. Har begynt å ta litt magnesium før løpet for jeg sliter litt med kramper. Liker å ha musikk på øret når jeg løper for da hører jeg ikke pulsen min og tror da at jeg ikke er så sliten. Klær er viktig, bruker ikke nye klær, ikke for varme klær og sko som er godt brukt, men ikke for gamle. Kaffe må jeg alltid ha foran løpene for ikke å få vondt i hodet. Spiser vanlig mat som brød, gjerne et kokt egg, juice og drikke med mineraler. Passer på og ikke drikke for mye på løpe dagen da det er så kjedelig å gå på do under løpet. Viktigere å fylle opp lagrene dagen før.

Gul løype 9.06.19

Camilla har løyperekordene for damer i den grønna løypa og i Trippelen, og har nok sin mening om hva som skal til for å bli en enda bedre løper.
- Jeg må bli flinkere til å løpe intervaller, å få flere mil i beina når jeg skal løpe lange løp. Litt styrketrening er heller ikke så dumt. Vi må jo flytte på kroppen vår når vi løper, så lav kroppsvekt er selvsagt et pluss. Det må jo være lov å kose seg litt å, men alt med måte.

I Søndagsløpet debuterte hun i fjor og ble beste dame de fleste gangene hun stilte til start. Løpet synes hun er helt suverent og har ingenting å utsette på det. At vi skifter hver uke på løypene synes hun er supert for da blir det litt forandring. I tillegg til de tre fargene i Søndagsløpet har vi den blå hver torsdag, så det blir nå en fin variasjon.

Av Søndagsløpets tre løyper liker hun den grønne best. - Ja, den er knall artig med litt opp og ned, og stier som går på kryss og tvers. Bra underlag, siste delen er tøff, men da er vi jo snart i mål. Rød løype er også fin, og er en litt tøffere løype med stigning som en må jobbe litt med, men også nedover bakker som en må konsentrer om. En mil er jo en liten lang tur som passer meg bra. Gul løype er jo en farts løype igjen, men fin den også.

Hva er ditt beste løp så langt, uansett konkurranse? - Mitt beste løp er nok første halvmaraton på 1.45 i Oslo. Men Skåbu halvmaraton kommer også høyt på lista. Der avslutta vi med en bratt oppoverbakke på ca. 3 km. Jeg hadde bestemt meg for å løpe opp hele bakken og det klarte jeg. Tiden ble også ganske bra på 1:49.

Tidligere spilte hun håndball, men det begynner jo å bli noen år siden. - Ja, fra jeg var 6 år til 17 spilte jeg på Tune IL. Gjorde et comeback i voksen alder, men å ja, det kjente jeg på kroppen. Går på ski da, elsker fjellet.

Rød løype 15.09.19

Sluppet unna skader har heller ikke Camilla som sliter litt med en akillessene når hun løper på asfalt, men i et mykere terreng går det heldigvis mye bedre.

Har du noen forbilder innen idretten? - Hadde jo alltid noen håndball- stjerner som barn, men i dag er det vel egentlig ingen spesielle. Når jeg blir veldig sliten og ser mørkt på det. Tenker jeg på de i familien min som kjører hund, dem blir slitene dem. Så da kan jeg jo ikke klage som bare skal løpe i maks fire timer.🙂

Hennes store interesser er med ski på beina å gå i fjellet med sekk og sovepose på sommeren/høsten. Ja, da kjenner Camilla at hun lever. - Det å være på hytta på Skåbu er fantastisk da, drar dit så ofte jeg kan i ferien.

Noen spesielle mål for 2020. Andre løp du vil delta i? - Har litt lyst til å prøve meg på et ultraløp i 2020. Så blir det vel noen halvmaraton tenker jeg. Glommaløpet må jeg også ha med meg.

Takk for praten Camilla og lykke til i år, så får vi håpe den snart starter opp igjen.